Zomercarnaval 2009 als upgrade van de Wamelse kermis

 

WAMEL Het Vrijetijdscentrum in Wamel is in het laatste weekend van augustus het decor voor een groots opgezet Zomercarnaval. Het moet de upgrade van de plaatselijke kermis worden. Die is in de laatste jaren in de versukkeling geraakt.

Vorig jaar maakte het VTC, inmiddels als horecabedrijf verzelfstandigd, een voorzichtige start met een kermisactiviteit. De belangstelling bij de jeugd was opvallend zodat, samen met de plaatselijke carnavalsvereniging De Oude Gierpont, naar een bredere opzet van het programma is gezocht.
Het VTC verzorgt zelf het programma van zaterdag 29 augustus. Het centrum is ’s middags vanaf 14.00 uur open. Iedereen is welkom voor een praatje en een drankje. Harmonie Koningin Wilhelmina maakt ’s avonds vanaf 19.00 uur een muzikale rondgang door het dorp. Aansluitend is er in het VTC een solo-optreden van muzikant Bert van Oosteren. Die gaat de bezoekers met zijn gewaagde en gevarieerde optreden ‘Only Bert’ vermaken.
Voor De Oude Gierpont wordt de activiteit op zondag het invullen van de belofte van Prins Ujiono. Die deed tijdens Carnaval 2009 aan de carnavalsvierders in zijn Veergat de toezegging dat tijdens zijn Prinsdom een zomercarnaval zou worden georganiseerd. Dat gaat op zondagmiddag 30 augustus gebeuren. Het programma speelt zich in en rond het VTC af. Het Zomercarnaval krijgt op spraakmakende wijze invulling. Zwoele klanken en verkoelende drankjes omlijsten de optredens van artiesten en opzwepende danseressen. In het programma is ook plaats voor dé Maas en Waalse Zomercarnavalskraker van 2009. Zomercarnaval zal uitgroeien tot een supergezellige feestmiddag in de sfeer en entourage van de carnavalsmatinees in de Prinsenhal in Wamel.
Om de viering van Wamelse kermis in de vorm van Zomercarnaval te benadrukken zal, in overleg met de gemeente, de opstelling van de kermisattracties worden aangepast. De bestrating langs de openbare weg zal tot een fraai en vooral gezellig terras worden omgetoverd.
Het VTC en De Oude Gierpont zijn hoopvol over hun proef. Ze hopen met hun gezamenlijke initiatief de traditionele kermis weer als een plaatselijk dorpsfeest een nieuwe eigentijdse inhoud te geven.

Top