Laatst bijgewerkt op 16 jan. 2011, e-mailadres: info@wamel.net klik op het logo voor een video impressie van Wamel
RIBW OPENT LOCATIE IN WAMEL

De RIBW Nijmegen & Rivierenland maakt de komende jaren gebruik van het kloosterverzorgingshuis in Wamel. Vanaf maart komen er twaalf cliënten in het kloostergebouw te wonen, in de loop van 2011 wordt deze groep uitgebreid naar 18 personen.

Klik op het logo voor het persbericht....

VTC: SPETTERENDE OUD OP NIEUW PARTY

Onder het motto: ‘Van, Voor en Door Wamel’ nodigt het VTC op oudjaarsavond vanaf 11.00u iedereen uit voor een feest in de ‘huiskamer’ van het dorp.
Oliebollen en champagne staan op de bezoekers te wachten. Iedereen is welkom om de jaarwisseling samen te vieren.

De muzikale opluistering komt van ‘Only Bert’ (Bert van Oosteren) en de toegang is gratis.
CONCERT WAMELSE HARMONIE KONINGIN WILHELMINA

Zondagmiddag, 12 december a.s. geeft Harmonie Wamel een concert in de RK Kerk te Wamel! Uiteraard weer met een mooi en alleszins te beluisteren programma! Het concert duurt ongeveer 1 uur en zal aanvangen om 15.30 uur.
Na het concert is het VTC open voor een gezellige nazit!.

Klik op het logo voor een bezoekje aan de website van Harmonie Koningin Wilhelmina...

VROEG ONTHAAL VOOR SINTERKLAAS IN WAMEL!

Zondagochtend 21 november 2010 is het zover. Sinterklaas zal aankomen in Wamel en zoals altijd komen hij en zijn pieten per (stoom) boot! Om 10.30 uur wordt de boot verwacht bij de veerstoep. Burgemeester Steenkamp zal voor deze gelegenheid naar Wamel komen en Sinterklaas welkom heten. De Sint en de Burgemeester gaan vervolgens met de Theo-express naar het VTC. Alle kinderen van Wamel zijn uitgenodigd om de Sint te verwelkomen bij de veerpont, mee te lopen in de optocht naar het VTC en deel te nemen aan het Sint Nicolaas feest in het VTC.
Hofkapel De Kurketrekkers zal zorgen voor de muziek, maar er zal nog veel meer muziek zijn deze dag… dat is echter nog een verrassing!

(Bij slecht weer start het programma om 11.45 uur in het VTC.)

BOEKENBEURS

Vincentiusvereniging Wamel organiseert op zondag 21 en 28 november een Tweedehands boekenbeurs. Zij zal worden gehouden in zaal Rutten aan de Dorpsstraat in Wamel. De toegang is gratis. De collectie tweedehands boeken is totaal vernieuwd ten opzichte van voorgaande jaren. Ook is er een groot assortiment splinternieuwe boeken, tegen zeer gereduceerde prijzen. De opbrengsten komen ten goed aan armenprojecten in binnen- en buitenland.
Om boeken in te leveren kunt u contact opnemen met Wil van Wel, telefoon 0487-501250.

Klik op het plaatje voor meer info over de Vincentiusvereniging...

WAMELSKRANTJE

Het Wamelskrantje doet verslag van:
- Het goeden jubileum van pater Rogier van Rossum,
- Wamelse deelname aan het fruitcorso
- Het Accordeon festival en nog veel meer!


Klik op het logo voor toegang tot de actuele site, vergeet het filmpje niet te bekijken, superleuk!

DRAAGVLAK KLANKBORDGROEP WAMEL

Tot teleurstelling van de Klankbordgroep Wamel heeft de oproep voor belangstellenden voor deelname aan de de werkgroep 'oprichting' geen kandidaten opgeleverd.

Klik voor meer informatie op het logo en vervolgens op 'Persbericht einde kbg' ...

DIEFSTAL KINDERBOERDERIJ

Exact twee jaar na de vorige diefstal, is begin augustus voor de tweede maal de aanhanger gestolen van Kinderboerderij “De Grote Gemeente” in Wamel. Een schadepost van zo’n €1200,-.

Klik op de foto voor het persbericht in de Gelderlander...

PARKMARKT 2010

Op zondag 15 augustus 2010 organiseert Harmonie Koningin Wilhelminavan 10.00 tot 17.00 uur in het Park De Grote Gemeente voor de 25e keer de Parkmarkt.
Deze jaarmarkt met circa 150 kramen biedt dit jaar: Radiografisch bestuurbare miniatuurauto’s, bootjes en vliegtuigjes, een ganzenhoedster en ezel rijden voor kinderen>, een sneltekenaar karikaturen, Emaille museum, Living statue, Kinderanimaties enz.

klik op de foto hiernaast voor meer info op de website van de Wamelse harmonie Koningin Wilhelmina...

DE OUDE GIERPONT: OFFICIELE WAMELSE VLAGS

We hebben een eigen dorpsvlag, een prima initiatief van de OuDe Gierpont.
Dat het Wamelse dundoek nog vaak vrolijk mag wapperen in de Wamelse Wind.
Alaaf.

 

Klik op de foto voor een bezoek aan de website van de oude Gierpont waar u een vlag kunt bestellen...
Klik hier voor een beschrijving van de vlag...


NOODKREET KLANKBORDGROEP WAMEL

Gezocht: kandidaten (m/v) voor de werkgroep ‘oprichting’
Enige weken geleden is de oprichting van een vereniging of stichting als nieuwe organisatie besproken. Via vragenformulieren heeft een grote meerderheid van de ruim 70 aanwezige dorpsbewoners zich uitgesproken voor ‘doorgaan’. Van de huidige Klankbordgroep zijn nog 2 personen voor de nieuwe organisatie beschikbaar. De oproep voor nieuwe kandidaten had een te magere respons. Er is een onvoldoende basis. Wij zoeken daarom met spoed nieuwe leden (m/v) voor de werkgroep ‘oprichting’. Aanmelden is mogelijk tot 25 augustus a.s. Men kan ook namen van geschikte personen doorgeven. Informatie en aanmeldingen bij Nol van Dijk (501355) of Anton Janssen (501408). Doe mee!! Doe mee!!
Klik voor meer informatie op het logo en vervolgens op 'Verslagen'...

'PASTOOR KURSTJENS' 60 JAAR PRIESTER

Op 3 juni 2010 is het precies zestig jaar geleden dat een Tilburgse jonge man, Pierre genaamd, tot priester werd gewijd. In 1969 werd hij pastoor in Wamel toen hij zijn voorganger Van Bakel opvolgde die hier sinds 1945 pastoor was. Iedere Wamelnaar kent deze man als “pastoor Kurstjens” .

Hoe geliefd hij nog steeds is in Wamel, bleek vorig jaar toen hij een keer inviel voor onze huidige pastoor Van der Maazen en hij aan het eind van de mis spontaan applaus kreeg van de kerkgangers.

Klik op de foto voor meer informatie...

KLANKBORDGROEP WAMEL

Klankbordgroep houdt 8 juni Wamelse avond over oprichten platform en organisatie dorpsmanifestatie

De Klankbordgroep Wamel gaat onderzoeken of het dorp een nieuwe weg wil inslaan. De initiatiefgroep is sinds anderhalf jaar actief en zette zich in voor het opstellen van een dorpsvisie én voor behoud en versterking van de leefbaarheid. Tijdens de bijeenkomst op 8 juni zal een basisbesluit moeten vallen over een platform als onafhankelijke belangengroepering als voortzetting van de Klankbordgroep

Voor meer informatie, klik op het logo hiernaast, daarna onder Persberichten op 'Wamels avond 8 juni 2010'...

DODENHERDENKING 2010

Wamel herdenkt zijn gevallenen op 4 mei.

Op dinsdag 4 mei worden in Wamel de 37 dorpsgenoten herdacht, die door oorlogsgeweld om het leven kwamen. Van 18.00 uur tot zonsondergang zullen de vlaggen halfstok hangen en de klokken van beide Wamelse kerken luiden van 19.00 tot 19.15 uur.
Het programma bestaat die dag uit een informeel en een formeel gedeelte.
Klik op de foto hiernaast voor meer informatie...

ACCORDEONFESTIVAL VTC

Zondagmiddag 11 april tussen 13.00 en 18.00 uur is in het VTC een accordeonfestival georganiseerd. Doorlopende voorstellingen met accoreonmuziek, een festival waaraan een wedstrijdelement is verbonden.

 

Klik op de foto hiernaast voor meer informatie ...

VINCENTIUS VERENIGING

De website van de Vincentius vereniging is aangepast.
Lees alles over de doelstelling en geschiedenis van de oudste vereniging van ons dorp.

Klik op de foto hiernaast voor een bezoekje...

PELLE S-KOORTS?

Veel mensen -voornamelijk- vrouwen- zijn in rep en roer. Maar ook mannen hebben last van deze neurose, al uit zich die bij hen vaak anders. Hoe dan ook, deze tijd van het jaar doet iets met mensen wat je niet goed kunt beschrijven,maar wel degelijk van je botten tot je hersencellen kunt voelen en dat blijkbaar werkt als een onbedwingbaar tot iedere vezel doordringend impregneermiddel dat alle lichaamscellen vergiftigt  en ontregelt.

Klik op de foto van Pelle voor het commentaar op deze week...

KLANKBORDGROEP WAMEL

Het verslag van de bijeenkomst in januari is toegevoegd.

Klik op het logo hiernaast, daarna op 'Verslagen' ...

PELLE VIERT CARNAVAL?

Carnaval, het is bijna weer zo ver. Drie dagen lang de drank in de man (en vrouw) en de wijsheid in de kan.  Dan heerst de zotheid, dan is het leven even een roes van plezier. Of ik ook in het feestgedruis duik weet ik nog niet. En als ik besluit om Carnaval te gaan vieren, dan ga ik verkleed, zodat niemand me herkent.

Klik op de foto van Pelle voor het commentaar op deze week...

ONZE JAN IN HET VTC

Het VTC nodigt iedereen bij de jaarwisseling uit voor een spetterend feest in de ‘huiskamer’ van het dorp. Dit gebeurt op het motto: ‘Van, Voor en Door Wamel. Men kan ook na twaalven binnen lopen om vrienden, bekenden of verenigingsgenoten al het goede te wensen en samen het glas te heffen. De party begint om 22.30 uur, de muzikale opluistering komt van ‘Ònze Jan’ en de toegang is gratis.

klik op Onze Jan en bekijk de flyer én de foto's...
WINTER IN WAMELWinters weer in Wamel. Klik hier voor meer...

P E L L E . . . . .

Pelle Gement is geboren en getogen in Wamel. Een mens die met een onafhankelijke en onderzoekende blik de wereld in probeert te kijken. Iemand die niets voor zoete koek slikt en een eigen kijk op de loop der dingen heeft. Pelle gaat proberen kleine Wamelse dorpsproblemen van alle dag van commentaar te voorzien. Hij heeft de wijsheid niet in pacht en geeft slechts commentaar.

Klik op de foto van Pelle voor het commentaar op deze week...

KERSTMARKT OP DE KINDERBOERDERIJ


Op zaterdag 12 december 2009 van 17.00 tot 20.30uur de jaarlijkse kerstmarkt op de Kinderboerderij aan de Lakenstraat gehouden. Naast de medewerking van een levende kerstgroep met een aantal cliënten van het dagcentrum wordt er van alles georganiseerd.

Voor meer info, klik op de miniatuur poster ...

BOEKENBEURS

Zoals elk jaar organiseert de Vincentiusvereniging op 22 en 29 november een tweedehands boekenbeurs in zaal Rutten aan de Dorpsstraat. Er staan zo’n 10.000 tweedehands boeken uitgestald á €1,-, Indiase sieraden, beeldjes, kleden en keramiek en door de Wamelse zusters gemaakte kerststalletjes en kerstkaarten. De opbrengst is o.m. voor een project van weeskinderen in India.

Het is mogelijk boeken in te leveren voor deze boekenbeurs. U kunt contact opnemen met Wil van Wel, telefoon 0487-501250. Er wordt geen entree geheven.

JUBILEUMJAAR DE OUDE GIERPONT START MET PRINS MICHEL D'N URSTE S

De feestweek ter gelegenheid van het 55-jarig jubileum van De Oude Gierpont is jl. zaterdagavond van start gegaan met de onthulling van Jubileumprins Prins Michel d’n Urste tijdens het jaarlijkse schlagerfestival.

Klik op de foto voor een bezoek aan de website van De Oude Gierpont...

KLANKBORDGROEP WAMEL

Benieuwd waar de Klankbordgroep aan werkt? De jongste verslagen van de bijeenkomsten van de Klankbordgroep Wamel zijn beschikbaar.

Klik op het logo hiernaast, daarna op 'Verslagen' ...

ZOMERCARNAVAL WAMEL

Prins Ujiono deed tijdens Carnaval 2009 aan de carnavalsvierders in zijn Veergat de toezegging dat tijdens zijn Prinsdom een zomercarnaval zou worden georganiseerd.
Dat gaat op zondagmiddag 30 augustus gebeuren. Het programma speelt zich in en rond het VTC af. Zwoele klanken en verkoelende drankjes omlijsten de optredens van artiesten en opzwepende danseressen.

Klik op het logo voor meer info ...

PARKMARKT 2009

Op zondag 16 augustus 2009 organiseert Harmonie Koningin Wilhelminawordt van 10.00 tot 17.00 uur in het Park De Grote Gemeente (langs de Van Heemstraweg) voor de 24e keer de Parkmarkt.
Deze jaarmarkt met circa 150 kramen biedt veel vertier met attracties, muziek en sensationele optredens. De Parkmarkt is een gelegenheid bij uitstek voor een uitje met gezin of familie.

Klik op de foto hiernaast voor een terugblik naar 2008,
klik hier voor meer info op de website van Harmonie Koningin Wilhelmina Wamel

CONCERT WAMELSE HARMONIE KONINGIN WILHELMINA

Op woensdagavond 8 juli a.s. organiseert Harmonie Koningin Wilhelmina uit Wamel in samenwerking met het regionale mannenkoor Cantabilé een uniek concert in de buitenlucht. Vanaf 19.30 uur zullen op het parkeerterrein van Huize Henricus aan de Clarissenstraat in Wamel vrolijke klanken te horen zijn van de harmonie en het koor. Het concert zal geopend worden door het jeugdensemble van HKW. Naast het harmonie orkest en Cantabile zal ook het klarinetensemble van HKW optreden.
Na afloop, rond 21.30 uur, is er gelegenheid om samen iets te drinken in de foyer van het VTC.

Klik op het logo voor een bezoekje aan de website van Harmonie Koningin Wilhelmina...

KLANKBORDGROEP WAMEL

Wij willen een indringende oproep aan Wamel (inwoners, verenigingen, instellingen) doen om op donderdag 18 juni a.s. de bijeenkomst bij de gemeente bij te wonen.

Klik op het logo voor meer info over de klankbordgroep, klik hier voor het persbericht ...

GEVLOGEN

Vermist sinds 9 juni 2009, een zwartbaardparkiet, vader van 3 jongen...
Rode snavel, zwarte halsband, rode borst, lange, ca. 15 cm lange staart en een lichtgroene rug.
Lijkt op een kleine papegaai.

Hebt u deze parkiet gezien, tel. 0487-501790 / 06-53696060

DODENHERDENKING 2009

De eerste zeven dagen.
17 september 1944 begon met een feeststemming, maar het werd het begin van een bittere, wrede periode waarin het dorp bijna negen maanden frontdorp was.
Jan van Kessel en Grad van Dreumel hielden vanaf 17 september 1940 een dagboek bij
.

Klik op de foto, kies in het menu voor "Dagboeken, de eerste zeven dagen" en lees mee ...

JONGE DIERENDAG KINDERBOERDERIJ

Op zondag24mei 2009 is het “Jonge Dierendag” op de kinderboerderij.


Klik op het ezeltje voor de info-poster...

REUNIE HUIZE HENRICUS

Dit najaar is het 12 ½ jaar geleden dat het nieuwe Henricus werd opgeleverd en geopend. Voldoende reden voor vele oud-medewerkers om het idee van een reünie te lanceren.

 

Klik op de foto voor het persbericht...

WEDSTRIJD UNITAS'28 - NEDERLANDS ELFTAL VAN DOVEN -

22 april speelt Unitas '28 tegen het Nederlands Elftal van Doven.

 

Klik op het logo voor de poster, klik hier voor de website van Unitas '28 ...

CONCERT WAMELSE HARMONIE KONINGIN WILHELMINA

Op 15 maart a.s. bezoekt het Symfonisch Blaasorkest Gaanderen het Land van Maas en Waal, voor een gezamenlijk concert met Harmonie Koningin Wilhelmina uit Wamel. Het concert vindt plaats in het Pax Christi College, Mr. Van Coothstraat 34 te Druten en begint om 15.00 uur. De toegang bedraagt € 2,50.

Klik op het logo voor meer informatie, klik hier voor een bezoekje aan de website van Harmonie Koningin Wilhelmina...

PINAUTOMAAT WAMEL

Vers van de pers, 14 februari 2009!

Op vragen van Ben Janssen aan Frank Veltmaat over de stand van zaken over de pinautomaat in de SPAR, gaf hij aan dat het contract over de plaatsing van de automaat in de winkel gisterenavond getekend is met de RABOBANK.

Meer nieuws volgt...

CARNAVALS WARMING-UP

Carnavalsvereniging "De Oude Gierpont" nodigt u uit voor een echte carnavals warming-up op maandag 16 februari.
Klik op het logo voor meer info ...

KLANKBORDGROEP WAMEL

Discussieavond en vervolg

Kleine kernen moeten hun lot in eigen hand nemen en zelf bedenken hoe ze hun gemeenschap leefbaar houden. Ook de inwoners van ons eigen Wamel moeten nadenken over datgene wat ze belangrijk vinden.
Lees hier alles over de bijeenkomst van de “Klankbordgroep Wamel” op 20 januari 2009 en praat mee !

Klik op het logo voor uitgebreide info... (Nieuw: 4 maart en 11 april, toegevoegd verslagen)

WEBSITE UNITAS'28 VENIEUWD

Unitas '28 heeft een compleet vernieuwde website.

Je vindt er een gastenboek, je kunt je inschrijven voor een nieuwsbrief, foto's en in de toekomst misschien wedstrijdverslagen...

Nieuwsgierig geworden? Klik op het logo om de website te bezoeken...

RIANNE'S WAMELSKRANTJE

Rianne van Bemmel is een tijdje terug de site Wamelskrantje gestart. Rianne: "Deze site gaat over nieuwtjes en feitjes van Wamel, gefotografeerd en geschreven door mijzelf".
Aanrader, verrassend en actueel (red.) !

Klik op het logo voor toegang tot de site, vergeet het filmpje niet te bekijken, superleuk!

KERSTMARKT OP DE KINDERBOERDERIJ


Dit jaar wordt op zaterdag 13 december 2008 van 17.00 tot 20.30uur de jaarlijkse kerstmarkt op de Kinderboerderij aan de Lakenstraat gehouden. Naast de medewerking van een levende kerstgroep met een aantal cliënten van het dagcentrum wordt er van alles georganiseerd.

Voor meer info, klik op de miniatuur poster ...

SINTERKLAAS KOMT NAAR WAMEL!

Hebben jullie hem gezien op de TV ?
Wat maakte hij onderweg heel veel mee !
Pieten die cadeautjes in zee wilden kiepen
En een stoomboot die boven het water uit kwam piepen.
Dat was geen gewoon varen,
Hij vloog zo maar boven de woelige baren !
Maar Sinterklaas is weer veilig in ons land,
En volgende week is iedereen welkom bij het veer aan de waterkant,
Daar ontvangen we de Sint dan in ons eigen Wamel.
Kom gerust, ook al ben je soms een lastpost of belhamel,
Want Sinterklaas houdt van iedere mens,
En vervult zoveel mogelijk ook jouw hartewens.

WAMELSE HARMONIE IN CONCERTZAAL 'DE VEREENIGING' TE NIJMEGEN

Harmonie Koningin Wilhelmina uit Wamel geeft op zondag 7 december 2008 met medewerking van Harmonie Oefening & Uitspanning uit Beek en Donk een bijzonder concert in concertzaal De Veereniging aan het Keizer Karelplein in Nijmegen.
Het optreden van beide toporkesten is onderdeel van de concertreeks ‘HRFSTWND’.
Deze twee orkesten verkennen tijdens dit concert op verschillende manieren hun grenzen.
Oefening en Uitspanning speelt onder andere de Vijfde Symfonie van Bruckner en Harmonie “Koningin Wilhelmina” zal de Hongaar Gábor Tarkövi, als solotrompettist verbonden aan de Berliner Philharmoniker, begeleiden in onder andere het trompetconcert van Alexander Arutunian.

Klik op het logo voor meer informatie...

OPEN MONUMENTENDAG 2008

Het thema van 2008 is SPOREN...
Sporen in het landschap zoals rivierduinen of wielen.
Trein of tram verbindingen, vaak ontstaan aan het eind van de 19de, begin 20ste eeuw.
Archeologische vondsten, sporen van vele eeuwen bewoning.
Dit jaar wordt dit vorm gegeven middels tentoonstellingen, fiets- en wandelroutes, presentaties en zelfs met een muzikaal spoor...

Klik op het logo voor meer informatie...

PARKMARKT 2008

De voorbereidingen voor de 23e Parkmarkt in Wamel op zondag 17 augustus 2008 liggen op schema. De markt brengt niet alleen veel koopwaar. Dit jaar is er extra aandacht en geld besteed aan entertainment. De Parkmarkt biedt meer dan marktkramen.

Klik op de foto hiernaast voor meer informatie. NIEUW: toegevoegd het verslag van de Parkmarkt

FEEST OP DE KINDERBOERDERIJ

Op zondag 8 juni 2008 is het feest op kinderboerderij “De Grote Gemeente” in Wamel.
Er zijn dit voorjaar heel veel jonge dieren geboren en dat mag gevierd worden!
Iedereen, groot en klein, is van harte welkom om op de jongdierendag tussen 13.00 en17.00 uur de borelingen te aanschouwen.

Klik op de foto voor meer informatie...

NIEUWE WEBSITE TENNISVERENIGING WAMEL

KONINGINNEDAG 2008

Dinsdagavond 29 april: Oranjebal
Woensdag 30 april: Optocht, Aubade, Kinderspelen en markt, Ballonnenwedstrijd en BierFustSchuifWedstrijden...

Klik op de foto voor een overzicht van alle festiviteiten...

PLAATSING UMTS/GSM ZENDMAST BIJ SPORTVELDEN

Dinsdag 11 maart a.s. om 19.30uur geeft Ramon Beerens (woonbioloog) in samenwerking met 'Stralingsarm Nederland' een presentatie over de risico's die zijn verbonden aan straling, met in het bijzonder de straling die afkomstig is van zendmasten.
Waarom beroept de gemeente zich niet op het voorzorgsprincipe? Wat zijn de gevaren van straling op lange en op korte termijn?

Klik op de foto voor meer informatie...

UNITAS'28 BESTAAT 80 JAAR

Unitas bestaat 80 jaar. Het duurt nog even maar zet dit alvast in uw agenda:

FEESTWEEKEND 30,31 Mei en 1 Juni op de Parken

Klik op het logo voor het programma

HOOGSTAMBOOMGAARD "DE BOUWEN" NA EEN JAAR

Hoe staat het met het initiatief van de werkgroep rond de hoogstamboomgaard aan het einde van de Kerkstraat?

We zijn een jaar verder. Lees een verslag van Ab en lijkt het U iets, vrijwilligers zijn welkom...